Geçenlerde verdiğim fırında köfte tarifinin tavuk versiyonu sizlerle:)
malzemeler
800-900 gr civarında 1 paket tavuk baget
4 adet patates
1 adet kuru soğan
domates,biber
tuz,karabiber
1 tatlı kaşığı salça
üzeri için sos:
1 yemek kaşığı süzme yoğurt,tuz
1 tatlı kaşığı salça
Bir paket tavuğu yıkayıp düdüklüye alıyoruz,yeteri kadar su ve kabuklarını soyduğumuz bir baş bütün soğanı,karabiber ve tuzu ekleyip ocağın altını yakıyoruz.Düdüklünün havası çıktıktan sonra 10-15 dk pişirmek yeterli.Pişen tavuklarımızı borcam yada fırın tepsisine sıralıyoruz.Boşta kalan yerlere dilimlediğimiz patatesleri yerleştiriyoruz,bir su bardağı tavuk suyunu 1 tatlı kaşığı salçayla karıştırıp üzerlerine döküyoruz.En üstüne sıvıyağ gezdirip fırında patatesler yumuşayıncaya kadar pişiriyoruz.Patatesler yumuşayınca 1 yemek kaşığı süzme yoğurt,tuz ve salça ile hazırladığımız sosu tavukların üzerine gezdiriyoruz,biber ve domateslerle süsleyip tekrar fırına veriyoruz.Sos kızarana dek pişiriyoruz.Dikkat edin sos hızlı kızarıyor,fırının başında beklemenizde fayda var.Afiyet olsun...
güzel görünüyor, eline sağlık.
YanıtlaSilteşekkür ederim mehtap...
YanıtlaSilDeğişik bir tarif ama tavuk bagetleri o kadar pişirmeye dayanıyorlar mı? Düdüklüde zaten pişmiş bagetler patatesler pişinceye kadar dağılmaz mı?
YanıtlaSilGörünüş iştah açıcı...ellerine sağlık.
hayır rabia hanım dağılmıyorlar , bagetleri düdüklüde pişirmeden fırına atarsanız lezzetsiz ve diri oluyor...
YanıtlaSil