31 Temmuz 2013 Çarşamba

FIRINDA TAVUK (soslu)

Geçenlerde verdiğim fırında köfte tarifinin tavuk versiyonu sizlerle:)



malzemeler
800-900 gr civarında 1 paket tavuk baget
4 adet patates
1 adet kuru soğan
domates,biber
tuz,karabiber
1 tatlı kaşığı salça

üzeri için sos:
1 yemek kaşığı süzme yoğurt,tuz
1 tatlı kaşığı salça

Bir paket tavuğu yıkayıp düdüklüye alıyoruz,yeteri kadar su ve kabuklarını soyduğumuz bir baş bütün soğanı,karabiber ve tuzu ekleyip ocağın altını yakıyoruz.Düdüklünün havası çıktıktan sonra 10-15 dk pişirmek yeterli.Pişen tavuklarımızı borcam yada fırın tepsisine sıralıyoruz.Boşta kalan yerlere dilimlediğimiz patatesleri yerleştiriyoruz,bir su bardağı tavuk suyunu 1 tatlı kaşığı salçayla karıştırıp üzerlerine döküyoruz.En üstüne sıvıyağ gezdirip fırında patatesler yumuşayıncaya kadar pişiriyoruz.Patatesler yumuşayınca 1 yemek kaşığı süzme yoğurt,tuz ve salça ile hazırladığımız sosu tavukların üzerine gezdiriyoruz,biber ve domateslerle süsleyip tekrar fırına veriyoruz.Sos kızarana dek pişiriyoruz.Dikkat edin sos hızlı kızarıyor,fırının başında beklemenizde fayda var.Afiyet olsun...

4 yorum:

  1. güzel görünüyor, eline sağlık.

    YanıtlaSil
  2. teşekkür ederim mehtap...

    YanıtlaSil
  3. Değişik bir tarif ama tavuk bagetleri o kadar pişirmeye dayanıyorlar mı? Düdüklüde zaten pişmiş bagetler patatesler pişinceye kadar dağılmaz mı?
    Görünüş iştah açıcı...ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  4. hayır rabia hanım dağılmıyorlar , bagetleri düdüklüde pişirmeden fırına atarsanız lezzetsiz ve diri oluyor...

    YanıtlaSil