20 Temmuz 2013 Cumartesi

YOĞURTLU KÖZLENMİŞ PATLICAN SALATASI

Bu sıcak yaz günlerinde iftar sofralarınızı süsleyecek hafif ve lezzetli bir tarif...
malzemeler
4 adet patlıcan
1 diş sarımsak
zeytinyağı
1kase yoğurt
tuz
kırmızı pul biber
patlıcanları közleyip soğuk suya tuttuktan sonra kabuklarını soyuyoruz.Patlıcanları küp küp doğruyoruz.Bir kasede patlıcanları 1 diş renlelenmiş sarımsağı,tuz ve zeytinyağını harmanlıyoruz,üzerine yoğurt döküp pul biber,maydonoz vs ile süslüyoruz.Afiyet olsun...


Gerçekten çok hafif ve yemeklerin yanına çok yakışan bir lezzet.Ayrıca hanımlar bu tarifi beş çaylarında,günlerinde de değerlendirebilirler...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder