29 Ağustos 2013 Perşembe

PUF PUF HAMUR KIZARTMASI (PİŞİ)

Özellikle kahvaltıda iştahla yenen bir lezzet....







malzemeler
1 yemek kaşığı oda sıcaklığında tereyağı
1 adet yumurta
2 çorba kaşığı yoğurt 
yarım çay bardağı ılık su 
kabartma tozu
tuz
yumuşak olacak kadar un
kızartmak için sıvıyağ

Bütün malzemeler hep birlikte yoğurulur ve yumuşak bir hamur elde edilir.Bu hamur 5 dk dinlendirilir bu arada derin bir tavaya sıvıyağ eklenip ısınmaya bırakılır.Ceviz büyüklüğünde koparılan hamurlar yuvarlanıp ortası delinerek simit şekli verilir ısınmış yağda altı üstü eşit şekilde kızartılır ve yağını alması için peçete serilmiş tabağa alınır.Afiyet olsuuuun...

6 yorum:

  1. bayılırım ellerinize sağlık...

    YanıtlaSil
  2. mmmm nefisss bir tane yok yok bir kaç tane alabilirmiyim ?
    çok severim nefis olmuşlar sevgiyle.:)

    YanıtlaSil
  3. tabiki :)bende çok seviyorum...hoşgeldiniz bu arada sevgiyle kalın:)

    YanıtlaSil
  4. Merhaba,
    Hamur kızartması deyince akan sular durur:=))))
    Blogunu takibe aldım bana da beklerim. Sevgilerle...

    YanıtlaSil
  5. hoşgeldiniz Necla hanım,tabi ki gelirim:)sevgiler....

    YanıtlaSil