Özellikle kahvaltıda iştahla yenen bir lezzet....
malzemeler
1 yemek kaşığı oda sıcaklığında tereyağı
1 adet yumurta
2 çorba kaşığı yoğurt
yarım çay bardağı ılık su
kabartma tozu
tuz
yumuşak olacak kadar un
kızartmak için sıvıyağ
Bütün malzemeler hep birlikte yoğurulur ve yumuşak bir hamur elde edilir.Bu hamur 5 dk dinlendirilir bu arada derin bir tavaya sıvıyağ eklenip ısınmaya bırakılır.Ceviz büyüklüğünde koparılan hamurlar yuvarlanıp ortası delinerek simit şekli verilir ısınmış yağda altı üstü eşit şekilde kızartılır ve yağını alması için peçete serilmiş tabağa alınır.Afiyet olsuuuun...
bayılırım ellerinize sağlık...
YanıtlaSilteşekkür ederim :)
Silmmmm nefisss bir tane yok yok bir kaç tane alabilirmiyim ?
YanıtlaSilçok severim nefis olmuşlar sevgiyle.:)
tabiki :)bende çok seviyorum...hoşgeldiniz bu arada sevgiyle kalın:)
YanıtlaSilMerhaba,
YanıtlaSilHamur kızartması deyince akan sular durur:=))))
Blogunu takibe aldım bana da beklerim. Sevgilerle...
hoşgeldiniz Necla hanım,tabi ki gelirim:)sevgiler....
YanıtlaSil