22 Temmuz 2013 Pazartesi

PATATESLİ BÖREK

Hem yemeklerin hem de çay saatlerinin vazgeçilmez lezzetidir börek.Her çeşidi iştahla yenir.İşte iştahla yenen çeşitlerden biride patatesli olanı:)


malzemeler
6 adet hazır yufka
4 büyük boy patates
1 su bardağı lor peyniri
maydonoz
tuz,pul biber,karabiber
yarım su bardağı zeytinyağı(iç harcın içine ekle)
150 gr margarin
2 yumurta
yarım su bardağı süt

Patatesleri haşlayıp bir çatal yada ezici yardımıyla iyice eziyoruz üzerine lor peynirini tuz,baharatlar,zeytinyağı ve maydonozu ekleyip karştırıyoruz.150 gr margarini çok kısık ateşte eritiyoruz.Bir kat yufkayı serip fırça yardımıyla margarini her yerine eşit şekilde sürüyoruz daha sonra diğer yufkayı margarinlenmiş yufkanın üzerine serip bunada margarin sürüyoruz.Bu 2 kat olan yufkamızı sigara böreğinde olduğu gibi 8 parçaya kesiyoruz,ortalarına hazırladığımız iç harçtan koyup sarıyoruz ve tepsiye sıralıyoruz.Yarım su bardağı süt ve 2 yumurta beyazını iyice çırpıp böreklerimizin üzerine gezdiriyoruz bu şekilde yarım saat dinlediriyoruz.Sütlü karışımı çeken böreklerimizin üzerine yumurta sarısı sürüp fırında kızarana dek pişiriyoruz.Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder