Çıtır çıtır ağızda dağılan lezzet....
malzemeler
2 yumurta
500 gr un
1 fiske tuz
1 tatlı kaşığı sirke
1 çay bardağı süt
yarım paket kabartma tozu
yarım çay bardağı sıvıyağ
üzerine 500 gr tereyağı
içi için 250-300 gr çekilmiş ceviz
açmak için nişasta
şerbet
500gr su
750gr şeker
yarım limon suyu
Bütün malzeme yoğurulup sert bir hamur elde edilir.Hamur üzeri bezle kapatılarak 30 dk kadar dinlendirilir.Hamur 12 parçaya bölünür önce avuç içi kadar açılır daha sonra 6 tanesi aralarına nişasta konarak üst üste oklava ile ince açılır.Açma işlemi bittikten sonra yufkalar teker teker oklavaya alınıp arasına ceviz konularak rulo şeklinde sarılır, oklavanın bir ucundan tutup tepsiye sıyrılır.Dizme işlemi bittikten sonra bıçakla kesilir.500 gr tereyağı eritilir,yağın üstüne çıkan beyaz köpükler kaşıkla alınıp atılır.Yağ baklavanın üzerine gezdirilir200 derecede nar gibi olana kadar pişirilir,fırından çıkar çıkmaz soğuk şerbet üzerine dökülür.Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder