6 Kasım 2013 Çarşamba

ZEYTİNYAĞLI PIRASA



1 kg pırasa
2 adet havuç
yarım su bardağı pirinç
yarım su bardağı zeytinyağı
2 adet domates rendesi
1 yemek kaşığı biber salçası
limon
tuz

Pırasaları yıkayıp olabildiği kadar ince doğruyoruz.Havuçlarıda aynı şekilde doğrayıp yarım su bardağı zetinyağı döktüğümüz tencerede pırasalarla beraber öldürüyoruz.Önce suyunu salmasını ve daha sonra suyunu çekmesini bekleyerek iyice kavuruyoruz.1yemek kaşığı biber salçası, domates püresini ve kafi miktarda suyu ekleyip kaynamaya bırakıyoruz.Pırasalar pişmeye yakın içerisine yarım su bardağı pirinci ilave ediyoruz.Pirinçlerde pişince limon suyunu ilave edip ocağı kapatıyoruz.Afiyet olsun...


5 yorum:

  1. soğuk ve limonlu mmmmm

    YanıtlaSil
  2. Enfes bir lezzet. Yanına birde turşu olunca lezzeti daha da dayanılmaz oluyor :) Elinize sağlık :)

    YanıtlaSil
  3. Bir gün yemekhanedeyiz yemekte pıarasa çıkmış ,iş arkadaşım yemekhanenin sonundan bana avaz avaz bağırıryor , pırasacı kanka pırasacı kanka, o gün bu gündür pırasa yemeği çıktığı gün hadi iyisin pırasacı diyor:)) çokkk severim ve enfes görünüyor ellerine sağlık keşke azıcık kokusunu alabilseydim şuradan:))

    YanıtlaSil
  4. :))teşekkür ederim,keşke mümkün olsa:))hoşgeldiniz..

    YanıtlaSil