5 Kasım 2013 Salı

MANDALİNALI KEK

Mis gibi mandalina kokulu yumuşacık lezzet:)


Kek kalıbının tabanını bolca unladığım için görüntü biraz unlu oldu...

malzemeler
4 adet yumurta
125gr margarin
1 su bardağı toz şeker
yarım çay bardağı zeytinyağı
1 su bardağı süt
2 adet mandalina 
1 paket kabartma tozu
un

Öncelikle 4 yumurta ve 1 su bardağı toz şekeri iyice çırpıyoruz.Daha sonra bu karışıma ocakta erittiğimiz margarini,zeytinyağını,sütü ve 2 adet mandalinanın hem suyunu hemde kabuklarının rendesini ekleyip karıştırıyoruz.En son un ve kabartma tozunu ekleyip akıcı bir hamur elde ediyoruz ve bu hamuru önce yağlayıp sonra bolca unladığımız kek kalıbına döküyoruz , 185 derece fırında kapağını hiç açmadan pişiriyoruz.Afiyet olsun...


12 yorum:

  1. 3 yumurta kullansak olmaz mı harika görünüyor elinize sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. tabiki olur Funda hanım,benim kalıbım büyük olduğu için ben 4 yumurta kullandım,sevgiler:)

      Sil
  2. Merhaba Verda Hanim oncelikle tariflerinizin bir kismina bakma firsatim oldu. Elinize saglik Hepsi birbirinden guzel :) sorunu cozemedim. Nasil cozulecegi konusunda beni yardimci olabilirseniz beni cok mutlu edersiniz. esinocak179@hotmail.com a mail atabilirsiniz. İlginize Simdiden cok tesekkurler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkürler esin hanım mail attım umarım yardımcı olabilmişimdir:)

      Sil
  3. Güzel görünüyor, ellerinize sağlık, mis gibi mandalina kokusu buralara kadar geldi bile:)

    YanıtlaSil
  4. Mis kokulu bir kek olmuştur,şimdi..Ellerine sağlık canım..sevgiler.

    YanıtlaSil
  5. hımm.mandalına kokusu buraya kadar geldı ellerınıze saglık

    YanıtlaSil
  6. portakal, mandalina işe karıştımı benim aklım firar eder bu saattede yani :) sevgilerimle..

    YanıtlaSil