23 Temmuz 2013 Salı

MUHALLEBİLİ KADAYIF





malzemeler
400 gr kadayıf (buzlukta beklet ve ufak ufak doğra)
4 yemek kaşığı tereyağı
1 su bardağı iri kıyılmış ceviz
1 su bardağı şeker

 muhallebi için
1 kg süt
1 su bardağı şeker
1 su bardağı un
1 paket vanilya
1 paket krem şanti

Krem şanti hariç muhallebi malzemelerini hep beraber karıştırıp göz göz olana kadar kaynatıyoruz, en son krem şantiyi ekleyip hızlı devirde mikserle çırpıyoruz ve soğumaya bırakıyoruz. soğumaya bırakıyoruz.Diğer tarafta 4 yemek kaşığı tereyağını eritip kadayıfları kavurmaya başlıyoruz,az rengi dönmeye başlayınca 1 su bardağı şekeri ve 1 su bardağı cevizi ilave edip karamelize oluncaya kadar kavuruyoruz. Borcamın tabanına kavrulmuş kadayıfın yarısını serip üzerini kaşıkla bastırıyoruz ve bununda üzerine soğuyan muhallebiyi döküyoruz.En üstüne kadayıfın yarısını da serip buzdolabında dinlendiriyoruz.Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder