26 Temmuz 2013 Cuma

SÜSLÜ REVANİ

  Porsiyonluk olarak hazırlanan bu revani hem görünüşü bakımından çok şık hem de servis yaparken büyük rahatlık:)



malzemeler
3 adet yumurta
1 buçuk su bardağı irmik
1 buçuk su bardağı un
1 çay bardağı şeker
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı yoğurt (kase yoğurt olacak)
kabartma tozu
vanilya
2 yemek kaşığı kakao
şerbeti için:
3,5 su bardağı şeker
4 su bardağı su
çeyrek limonun suyu

süslemek için krem şanti
kiraz 

Bütün malzemeyi karıştırarak oluşturduğumuz hamuru borcam yada fırın tepsisine döküp 180 derecede kızarana kadar pişiriyoruz.Diğer tarafta şerbetimizi kaynatıp soğumaya bırakıyoruz.Şerbet ve revani ılık olacak şekilde buluşturuyoruz.Şerbetini çeken ve soğuyan revaniyi bardak yardımıyla keserek servis tabağına alıyoruz.Geriye kalan revani parçalarını kakao ile iyice karıştırarak revanilerin üzerine ekliyoruz.En üstünü krem şanti ve kirazla süslüyoruz.Afiyet olsuuuuun:)

4 yorum:

  1. Revaninin en güzel sunumu bu olmalı. Ellerinize sağlık nefis görünüyor :)

    YanıtlaSil
  2. aman ya rabbim bu nasıl güzel nasıl süslü bir revani ilk bakınca imam sarığı sandım:)ama revaniymiş.görüntü süper olmuş .eminim lezzeti de öyledir.elinize sağlık.

    YanıtlaSil