6 Ağustos 2013 Salı

KAĞIT KEBABI



Malzemeler
750-1000 gr kuşbaşı kuzu eti
2 adet patates
2 adet havuç
1 adet salçalık kırmızı biber
1 çay bardağı bezelye
10 adet arpacık soğan
3 diş sarımsak
yarım su bardağı zeytinyağı
2 yemek kaşığı domates salçası
2 adet domates
2 adet yeşil biber
kekik,karabiber,tuz,dereotu

Arpacık soğanların kabuklarını soyup zeytinyağında 5 dk kadar soteliyoruz.Kuşbaşı etleri,kırmızı ve yeşil biberide ekleyip 5 dk da bu şekilde soteliyoruz.1 su bardağı sıcak su ve salçayı karıştırıp etlere ilave ediyoruz ve etler yumuşayıncaya kadar yaklaşık 10 dk kadar pişiriyoruz.Küp küp doğradığımız sebzeleride ekleyip 10 dk daha pişiriyoruz en son ince ince doğradığımız dereotunu  ve baharatları ilave edip ocağı kapatıyoruz.Yağlı kağıttan 25cm uzunluğunda parçalar kesiyoruz ve rahat sarabilmek için fırça yardımıyla hafifçe ıslatıyoruz.İç malzememizden koyup sarıyoruz ve fırın tepsisine yerleştiriyoruz.Önceden ısıttığımız 180 derece fırında yaklaşık 20 dakika pişiriyoruz.Afiyet olsuuun...

5 yorum:

  1. Merhaba,
    Verda hanım iadeyi ziyarete geldim.
    Blogunuz hayırlı uğurlu olsun.
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkür ederim Dilek hanım sevgiler...:)

      Sil
  2. Merhabalar Verda Hanım...
    Davete icabet etmek lazım...
    Ben geldimmmm...
    Hoşgeldiniz aramıza hayırlı olsun blogunuz...
    Header'ınıza bayıldım çok şeker...
    Sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  3. BENDE GELDİM DAVETİNİZE TEŞEKKÜRLER ELİNİZE SAĞLIK:)))

    YanıtlaSil