23 Temmuz 2013 Salı

YUMURTALI TAZE FASÜLYE (FASÜLYE KAVURMASI)

Klasik  taze fasülye yemeğinden sıkıldıysanız yada fasülyeyi farklı bir şekilde sunmak istiyorsanız bu tarif tam size göre...Lezzetine garanti veririm:)




malzemeler
1 kg taze fasülye
1 büyük boy kurusoğan
2 adet rendelenmiş domates
1 yemek kaşığı biber salçası
2 yumurta
zeytinyağı
tuz,karabiber

Soğanları ince ince kıyıp beyaz kalacak şekilde zeytinyağıyla soteliyoruz.Ayıkladığımız fasülyeleri yarım cm eninde ince ince kesme tahtasında doğruyoruz ve soğanların üzerine ilave ediyoruz.Sadece tuz ekleyip kapağını kapatıp kısık ateşte arada karştırarak bıraktığı suyu çekene kadar kavuruyoruz.Suyunu iyice çeken fasülyelerin üzerine salça ve domates rendelerini ekleyip 5 dkda böyle kavuruyoruz.Kavrulan fasülyelere 1 su bardağı suyu ekleyip yumuşayıncaya dek pişiriyoruz,En sonunda 2 yumurtayı bir kasede çırpıp fasülyelere ekliyoruz ve yumurtalar pişene kadar sürekli karıştırıyoruz.Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder