31 Temmuz 2013 Çarşamba

TAVUK SULU TEL ŞEHRİYE ÇORBASI


Yeni evlendiğim dönemlerde özellikle çorbalara tat versin diye hazır tavuk ve et suyu bulyonlarından kullanıyordum.Taaaki hamileliğime kadar.Hamilelik büyük bir sorumluluk duygusunu beraberinde getiriyor.Bedeninizde size armağan edilmiş ve size muhtaç bir canlı var,bu durumda ilk akla gelen sağlıklı beslenme.
O gün bu gündür et ve tavuk piştiğinde sularını hiç ziyan etmem:)







4 çorba kaşığı dolusu tel şehriye
3 su bardağı tavuk suyu
1 su bardağı su
2 adet domates rendesi
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı sıvıyağ
tuz,nane,limon suyu

Tereyağı ve sıvıyağı bir tencereye alıp tereyağının çiğ kokusu gidinceye kadar yakıyoruz.Bu yağın içine tel şehriyeleri ilave edip 1-2 sn karıştırıp hemen domates rendelerini ve salçayı ilave ediyoruz.Üzerine tavuk suyu ve 1 bardak suyu ilave edip kısık ateşte pişiriyoruz.Pişen çorbamıza en son limon suyu ve nane ekleyip servise sunuyoruz.Afiyet olsun....

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder