Mis gibi mandalina kokulu yumuşacık lezzet:)
Kek kalıbının tabanını bolca unladığım için görüntü biraz unlu oldu...
Kek kalıbının tabanını bolca unladığım için görüntü biraz unlu oldu...
malzemeler
4 adet yumurta
125gr margarin
1 su bardağı toz şeker
yarım çay bardağı zeytinyağı
1 su bardağı süt
2 adet mandalina
1 paket kabartma tozu
un
Öncelikle 4 yumurta ve 1 su bardağı toz şekeri iyice çırpıyoruz.Daha sonra bu karışıma ocakta erittiğimiz margarini,zeytinyağını,sütü ve 2 adet mandalinanın hem suyunu hemde kabuklarının rendesini ekleyip karıştırıyoruz.En son un ve kabartma tozunu ekleyip akıcı bir hamur elde ediyoruz ve bu hamuru önce yağlayıp sonra bolca unladığımız kek kalıbına döküyoruz , 185 derece fırında kapağını hiç açmadan pişiriyoruz.Afiyet olsun...
3 yumurta kullansak olmaz mı harika görünüyor elinize sağlık
YanıtlaSiltabiki olur Funda hanım,benim kalıbım büyük olduğu için ben 4 yumurta kullandım,sevgiler:)
SilMerhaba Verda Hanim oncelikle tariflerinizin bir kismina bakma firsatim oldu. Elinize saglik Hepsi birbirinden guzel :) sorunu cozemedim. Nasil cozulecegi konusunda beni yardimci olabilirseniz beni cok mutlu edersiniz. esinocak179@hotmail.com a mail atabilirsiniz. İlginize Simdiden cok tesekkurler...
YanıtlaSilteşekkürler esin hanım mail attım umarım yardımcı olabilmişimdir:)
SilGüzel görünüyor, ellerinize sağlık, mis gibi mandalina kokusu buralara kadar geldi bile:)
YanıtlaSilMis kokulu bir kek olmuştur,şimdi..Ellerine sağlık canım..sevgiler.
YanıtlaSilhımm.mandalına kokusu buraya kadar geldı ellerınıze saglık
YanıtlaSilportakal, mandalina işe karıştımı benim aklım firar eder bu saattede yani :) sevgilerimle..
YanıtlaSil:)) bende çok severim...sevgiler
Sil