13 Kasım 2013 Çarşamba

ÇITIR HAMSİ KIZARTMA

Yapımı biraz meşakkatli ama cips gibi çıtır çıtır lezzetiyle balık yemeyen çocukların bile iştahını açıyor:)





1 kg hamsi
tuz
sıvıyağ
un


Hamsileri güzelce ayıklıyoruz.(Ben içindeki kılçığınıda çıkarıyorum ve çeşmenin altında tek tek iyice yıkıyorum
)Suyunu iyice süzdükten sonra tuzluyoruz ve tuzu çekmesi için en az yarım saat buzdolabında dinlendiriyoruz.Balıkların her iki yönünüde una bulayıp kızgın yağda kızartıyoruz ve marul salatası ile servis yapıyoruz.Afiyet olsun...

5 yorum:

  1. Verdacım geçen gün bende yaptı,nefis oldu..Çıtır çıtır,:]]Ellerine sağlık canım,nefis görünüyor..

    YanıtlaSil
  2. hmmm, kokusu buraya kadar geldi...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. mehtap piştiği anki koku güzel ama malesef o koku evden bikaç gün uzaklaşmıyor:)

      Sil
  3. bu akşam yapıyım bari :)

    YanıtlaSil