Bu pratik tarif özellikle kahvaltılara çok yakışıyor...
3 adet yufka
bir kase beyaz peynir
maydonoz
karabiber
1 yumurta
yarım çay bardağı süt
yarım çay bardağı sıvıyağ
Büyük boy yapışmaz tavamızı yağlıyoruz ve 1 yufkayı tavanın kenarlarından taşacak şekilde seriyoruz.Serdiğimiz yufkayı süt,yumurta ve sıvıyağla hazırladığımız sosla ıslatıyoruz(bir fırça yardımı ile).Yarım yufkayıda serip aynı işlemi tekrarlıyoruz.Peynir,maydonoz ve karabiberden oluşan iç harcımızı seriyoruz.Kalan bir buçuk yufkayada aynı işemleri yapıp ilk yufkanın kenarlardan taşırdığımız parçalarını ortaya topluyoruz.10dk kadar bekletiyoruz.Kısık ateşte kapağı kapalı şekilde pişiriyoruz.Altı kızardığında bir tabağa ters çevirerek tekrar tavaya kaydırıyoruz ve pişiriyoruz.Afiyet olsun...
tam da pazar kahvaltısı için olmuş, eline sağlık.
YanıtlaSil