27 Kasım 2013 Çarşamba

PORTAKALLI REVANİ



Malzemeler
3 yumurta
yarım su bardağı toz şeker
yarım su bardağından bir parmak fazla sıvıyağ
2 yemek kaşığı süzme yoğurt
yarım su bardağı süt
1 adet portakal kabuğunun rendesi
1 paket kabartma tozu
aldığı kadar un

şerbeti için;
 2 su bardağı şeker
2,5 su bardağı su
1 dilim limon

Öncelikle şerbetimizi kaynatıp bir tarafta soğumaya bırakıyoruz.Yumurtaları ve toz şekeri iyice çırpıyoruz sonra sırayla diğer malzemeleri ekliyoruz.Büyük kare borcama revanimizi döküp 185 derecede kızarıp içini çekene kadar pişiriyoruz.Pişen revanimizin ilk sıcaklığının çıkması için 5 dk kadar bekliyoruz , bıçakla kesiyoruz ve soğuk şerbetimizi döküyoruz.Afiyet olsun...

3 yorum:

  1. Revani hemde portakallı....off offf...
    Ne çok severim.
    Elinize sağlık.

    YanıtlaSil
  2. Revani çok severim.Sizin yaptığınız da enfes görünüyor, ellerinize sağlık :)

    YanıtlaSil