15 Kasım 2013 Cuma

AYVA TATLISI

Gıda boyasına karşıyım bu yüzden ayva tatlısı yaparken de kullanmıyorum.Benim yaptığım ayva tatlısı orjinal renginde bu yüzden:)



5 adet küçük ekmek ayvası
10 yemek kaşığı tepeleme toz şeker
1 su bardağı kalın çekilmiş ceviz
1 su bardağı su

Ayvaları ikiye bölüp çekirdekli kısımlarını oyarak çıkarıyoruz.Yayvan bir tencereye ayvaları alıp içlerine tepeleme bir yemek kaşığı toz şeker koyuyoruz,bir su bardağı suyu ekleyip kaynamasını bekledikten sonra kısık ateşte pişiriyoruz.Ayvalar pişince servis tabağına alıyoruz ve ortalarını cevizle dolduruyoruz.İsteğe bağlı kaymak yada krem şanti ilede servis yapılabilir.Afiyet olsun...

8 yorum:

  1. Ayvaya bayılırım eline sağlık :)

    YanıtlaSil
  2. Sana çılgınca gelebilir ama denemende fayda olabilir.Pancarın suyundan 1-2 kaşık atsana.Kıpkırmızı olur:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. aaa süpersin, hem de doğal:)mutlaka birdahaki sefere deneyeceğim çok teşekkürler bu bilgi için:)

      Sil
  3. Meyveli mayhoş lezzetlere bayılırım ellerine sağlık canım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bende bayılıyorum çok teşekkürler:)

      Sil