11 Eylül 2013 Çarşamba

GÜVEÇTE SEBZELİ ET

Ben bu yemeği tek kişilik oval güveç kullanarak pişirdim...


malzemeler(3-4 kişilik)
250gr ufak ufak doğranmış kuşbaşı et
3 adet patates
1 adet patlıcan
1 adet kuru soğan
2 adet domates
1 adet havuç
2 adet yeşil biber
3 diş sarımsak
tuz,karabiber
sıvıyağ

Ufak uafak doğranmış kuşbaşı eti düdüklüye alıyoruz içine karabiber , 1 baş bütün kurusoğanı ve suyu ekleyip 8-10 dk kadar haşlıyoruz(etiniz çok yumuşak ise bu işlemi yapmanıza gerek yok).Diğer tarafta 3 veya 4 adet tek kişilik güveçlerimizin içerisine patates,patlıcan,biber  ve domatesi küp küp doğruyoruz ve harmanlıyoruz.Haşlanan etimizi ve her güvece 1 adet olacak şekilde sarımsağımızı ekliyoruz ve karıştırıyoruz.Düdüklüde kalan et suyundan birer kepçe ilave edip sıvıyağı gezdiriyoruz.En son olarak tuzuda ilave edip 250 derece fırında pişiriyoruz.Afiyet olsun....

12 yorum:

  1. ellerine sağlık:) çok severim.. nefis görünüyor

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkürler Çiğdem bende çok seviyorum:)

      Sil
  2. Ellerine sağlık , çok lezzetli görünüyor .
    Yağlı boya tablolara ben de meraklıyım .
    Sevgiler.

    YanıtlaSil
  3. merhabalar, ben de hemen geldim iadeyi ziyarete;)sizi takipteyim,güzel paylaşımlarda buluşmak dileğiyle...

    YanıtlaSil
  4. Oyyy ben bunu yerimm :)takiptyim...

    YanıtlaSil
  5. hoşgeldin canım ye tabi afiyet olsun:)

    YanıtlaSil
  6. mmm bende buna bayıldım deneyeceğım

    YanıtlaSil
  7. şimdiden afiyet olsun o zaman:)

    YanıtlaSil