Ben bu yemeği tek kişilik oval güveç kullanarak pişirdim...
malzemeler(3-4 kişilik)
250gr ufak ufak doğranmış kuşbaşı et
3 adet patates
1 adet patlıcan
1 adet kuru soğan
2 adet domates
1 adet havuç
2 adet yeşil biber
3 diş sarımsak
tuz,karabiber
sıvıyağ
Ufak uafak doğranmış kuşbaşı eti düdüklüye alıyoruz içine karabiber , 1 baş bütün kurusoğanı ve suyu ekleyip 8-10 dk kadar haşlıyoruz(etiniz çok yumuşak ise bu işlemi yapmanıza gerek yok).Diğer tarafta 3 veya 4 adet tek kişilik güveçlerimizin içerisine patates,patlıcan,biber ve domatesi küp küp doğruyoruz ve harmanlıyoruz.Haşlanan etimizi ve her güvece 1 adet olacak şekilde sarımsağımızı ekliyoruz ve karıştırıyoruz.Düdüklüde kalan et suyundan birer kepçe ilave edip sıvıyağı gezdiriyoruz.En son olarak tuzuda ilave edip 250 derece fırında pişiriyoruz.Afiyet olsun....
Hımmm . nefis olmuş. nefis..
YanıtlaSilteşekkür ederim Nursevin:)
Silellerine sağlık:) çok severim.. nefis görünüyor
YanıtlaSilteşekkürler Çiğdem bende çok seviyorum:)
SilEllerine sağlık , çok lezzetli görünüyor .
YanıtlaSilYağlı boya tablolara ben de meraklıyım .
Sevgiler.
teşekkürler...aa ne güzel sevindim:)
Silmerhabalar, ben de hemen geldim iadeyi ziyarete;)sizi takipteyim,güzel paylaşımlarda buluşmak dileğiyle...
YanıtlaSilhoşgeldiniz:)
SilOyyy ben bunu yerimm :)takiptyim...
YanıtlaSilhoşgeldin canım ye tabi afiyet olsun:)
YanıtlaSilmmm bende buna bayıldım deneyeceğım
YanıtlaSilşimdiden afiyet olsun o zaman:)
YanıtlaSil