13 Eylül 2013 Cuma

SOĞANLI BULGUR PİLAVI (YAPRAK PİLAVI)

Bizim yöremizde hem günlerde hemde akşam yemeklerinde yapılan,mis gibi kokusu ve lezzetiyle küçükten büyüğe herkesin keyifle yediği bir lezzettir soğanlı bulgur pilavı.Diğer ismide yaprak pilavıdır çünkü haşlanmış asma yaprağının içine sarılarakda yenilebilir(özellikle 5 çaylarında).


malzemeler
1 su bardağı bulgur
2 su bardağı su
2 adet kurusoğan
sıvıyağ
tuz,pulbiber,nane
1 kase haşlanmış asma yaprağı

Öncelikle 2 su bardağı su ve tuz tencerede kaynamaya bırakılır,kaynar kaynamaz bulgur ilave edilip kısık ateşte suyunu çekene dek pişirilir.Diğer tarafta yemeklik doğranan 2 adet soğan yarım su bardağından biraz fazla sıvıyağla karamelize olana kadar kavrulur.Bu yemekte soğan ve yağ ne kadar çok olursa o kadar lezzetli olur.Pişen bulgur ve karamelize olan soğanlar iyice karıştırılarak buluştururlur.Servis yapılırken bol pul biber ve nane ile süslenir.Bu şekilde yada haşlanmış asma yaprağına sarılarakta yenilebilir.Afiyet olsun....

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder