18 Eylül 2013 Çarşamba

PATATESLİ KEK


malzemeler
3 adet büyük boy patates
150 gr kavrulmuş kıyma
2 adet yumurta
2 yemek kaşığı süzme yoğurt
yarım çay bardağı su
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı zeytin yağı
kabartma tozu
un
tuz

Yağlanmış tepsiye 1 cm eninde jülyen doğranmış patatesler dizilir.Yumurta,yoğurt, su ve süt derin bir kapta iyice çırpılır sonra diğer malzemeler ilave edilerek kek kıvamından biraz daha yoğun bir hamur elde edilir.Bu hamura kavrulmuş kıymada ilave edilip tepsiye dizilen patateslerin üzerine dökülür.Susam serpilerek 165 derecede pişirilir,sıcak servis edilir.Afiyet olsun...

8 yorum:

  1. ellerinize sağlık patatesli kek harika olur :)

    YanıtlaSil
  2. Hiç denemedim patatesli keki, tadı nasıl olur merak ettim. Elinize emeğinize sağlık, afiyet olsun..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkürler,denemenizi tavsiye ederim çok lezzetli:)

      Sil
  3. bende denemiş ve çok beğenmiştim.seninki de çok güzel ve lezzetli görünüyor.ellerine sağlık canım:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkür ederim canım:)evet sıcacıkkken çayla nefis oluyor..

      Sil
  4. Çok lezzetli görünüyor, denemek istiyorum bu tarifi.Ellerinize sağlık :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkür ederim,mutlaka deneyin, şimdiden afiyet olsun:)

      Sil