En çok sevdiğim meyvelerdendir mürdüm eriği ve şimdi tamda zamanı.Bu fırsatı iyi değerlendirmek lazım:)Tartlarda,pastalarda kullanılan mürdüm eriğini bende bu defa muhallabide kullanmayı tercih ettim.İyiki de yapmışım mis kokusu ve lezzeti muhallebiyle buluşunca nefis bir tatlı çıktı ortaya...
6 kişilik
malzemeler
10 adet mürdüm eriği
2 yemek kaşığı dolusu şeker
muhallebi için;
yarım litre süt
yarım çay bardağı un
yarım su bardağından biraz fazla şeker
1 paket vanilya
1 yumurta sarısı
Mürdüm eriklerini ikiye bölüp çekirdeğini çıkarıp bir tencereye alıyoruz.Üzerlerine 2 yemek kaşığı dolusu şekeri ilave edip kısık ateşte pişiriyoruz(hemen pişiyor).Pişen erikleri blender yardımıyla ezip sos haline getiriyoruz.Diğer tarafta süt,yumurta sarısı,şeker,un ve vanilyayı tencereye alıp iyice çırptıktan sonra ocağa alıyoruz.Sürekli karıştırarak muhallebimizi pişiriyoruz.Pişen muhallebiyi kup bardaklarına üzeri bir parmak boş kalacak şekilde paylaştırıyoruz.Sosumuzdan birer kepçe muhallebilerin üzerine döküyoruz.Afiyet olsun....
farklı bir lezzet olmuştur eminim ben normalde bu muhallebinin çilekli vede vişnelisini yapmıştım ama mürdüm eriklisini hiç denemedim denemek lazım :)
YanıtlaSilsevgiler...
görüntü çok güzel tadida öyledir mutlaka çok severim sütlü tatlıları ellerinize sağlık! :)
YanıtlaSilGörüntü muhteşem, ki eminim lezzette öyledir, ellerinize sağlık :)
YanıtlaSilteşekkürler:)
YanıtlaSilgoruntu super tatda oyledır elıne sağlık
YanıtlaSilnefis görünüyor muhallebiniz..
YanıtlaSilerik kesinlikle nefis bir tat vermiştir. harika :)
mutlu haftalar..
Çok güzel görünüyor ellerine sağlık :)
YanıtlaSilellerinize sağlıkk muhteşemm görünüyor canı çekti :))
YanıtlaSilblogunuzu takibe alıyorum sizi de bloguma beklerim :)
zuleyhaismail.blogspot.com
sevgiler :)
teşekkürler herkese...sevgiler:)
YanıtlaSil