24 Eylül 2013 Salı

KIRMIZI LAHANA TURŞUSU

Kırmızı lahana biraz sert bir sebze olduğu için malesef çiğ tüketmek zor oluyor.Bende turşusunu kurarak yumuşatıyorum ve bazen sırf turşu olarak bazen de salatalara renk vermesini sağlayarak tüketiyorum.


malzemeler
1 adet kırmızı lahana
4-5 adet havuç
sirke,su
tuz
2 diş sarımsak

Kırmızı lahanayı kesme tahtasında ince ince kıyıyoruz ve derin bir kaba alıyoruz.Bol tuzla lahanaları ovuyoruz ve en az 3 saat bu şekilde serin bir yerde bekletiyoruz.Suyunu bırakan ve hafif yumuşayan lahanalarımızı kavanoza alıp doğradığımız havuç ve sarımsakları ekliyoruz , üzerine sirkeli su karışımını döküyoruz(ben 1 ölçü sirkeye 2,5 ölçü su kullanıyorum).Serin bir yerde 1 haftaya kadar turşunuz hazır.Bu turşuyu tüketmeye başladığınızda buzdolabında muhafaza etmenizi tavsiye ederim.

Afiyet olsun...

9 yorum:

  1. Ah çok severim, aslında turşu olsun da, her turşuyu (patlıcan hariç) çok seviyorum, eline sağlık canım...şimdiden afiyet olsun:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. hoşgeldin sefalar getirdin canım,teşekkür ederim:)

      Sil
  2. ayy ben çok bayılırım bu turşuya
    ne kolay anlatışsın
    yapabilir miyim acaba hiç denemedim
    sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet canım çok kolay tek püf noktası tuzla ovulup bekletilmesi, daha da güzel yaparsın... sevgilerimle:)

      Sil
  3. Canim iadeyi ziyaretine geldim blogunu takibe aldim canim bu arada kirmizi lahanayi cok severim ben lahanayi rendeleyip salata yapiyorum ama tursusunu hic denemedim en kisa zamanda deneyecegim :)sevgiler♥

    YanıtlaSil
  4. Ben de çok severim.Arada yaparım,salatalara da atarım.Sevgiler:)

    YanıtlaSil
  5. ellerine sağlık canım,harika görünüyor çok güzel yapmışssın,içine havuç eklemen süper fikir oldu:)kırmızı lahanayı çok seviyorum salatalarda,kısırda çok kullanırım,bende tuzla ovarak yumuşatıyorum ozaman o sertliği gidiyor sadece tek salatasını yapacağım zamanda tuzla ovup sirke limon katıyorum pratik yiyoruz hemen:)turşusunuda bu hafta sonu yapıcam inşallah:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkür ederim canım,sana da şimdiden afiyet olsun:)

      Sil