Ben sebzeleri pişirirken iyice kavurmaktan ve kendi sularıyla pişmelerinden yanayım.Pişerken ilave edilen domates bile suyunu bıraktığında sebzenin pişmesi için yeterli olacaktır.Ama 'suyundan da koy' mantığı varsa evinizde birazcık su takviyesi yapmanında lezzette fazla değişiklik yaratmıycağını umuyorum:)
malzemeler
1 kg kabak
1 büyük boy soğan
1 diş sarmısak
3 adet domates
1 yemek kaşığı biber salçası
tuz
karabiber
sıvıyağ
Kabakları tamamen soyup küp küp doğruyoruz.Diğer tarafta yemeklik doğradığımız soğanları sıvıyağda hafif pembeleştirip üzerine kabakları ilave ediyoruz ve kısık ateşte kabaklar suyunu bırakıp çekene kadar kavuruyoruz.Suyunu çeken kabakların üzerine kabukları soyulup rendelenmiş domatesleri ve 1 yemek kaşığı salçayı ilave ediyoruz.1 diş sarımsağı doğrayıp pişmekte olan yemeğe ilave ediyoruz.Kısık ateşte domateslerin suyuyla pişmesi yeterli.Ocağı kapatıp yemeğimizin üzerine karabiber serpiyoruz.Afiyet olsun...
Ben de kabağın kızartmasını (yoğurtlu sarımsaklı) çok severim...
YanıtlaSilelinize sağlık afiyet olsun:)
paylaşımın için teşekkür ederim :) ellerine sağlık bu arada banada beklerim..
YanıtlaSilKabak yemeğini de kızartmasını da çok severim :)Ellerine sağlk canım
YanıtlaSilBloğunu takibe aldım bana da beklerim:)İstanbuldaki farklı mekan ve lezzetlerle ilgili paylaşım yapıyorum.Sevgiler canım..
YanıtlaSilmerhaba blogunuz yeni keşfettim ve çok sevdim :) bende bloguma beklerim :)
YanıtlaSilcanim benim,,,hemen geldim
YanıtlaSilvede 100 sevenin oldum:)
nice
paylasimlara...uzun uzun
sevgiler...
teşekkür ederim bende 100. kim olacak diye merak ediyordum,ne güzel oldu:)
Sil