Malzemeler
750-1000 gr kuşbaşı kuzu eti
2 adet patates
2 adet havuç
1 adet salçalık kırmızı biber
1 çay bardağı bezelye
10 adet arpacık soğan
3 diş sarımsak
yarım su bardağı zeytinyağı
2 yemek kaşığı domates salçası
2 adet domates
2 adet yeşil biber
kekik,karabiber,tuz,dereotu
Arpacık soğanların kabuklarını soyup zeytinyağında 5 dk kadar soteliyoruz.Kuşbaşı etleri,kırmızı ve yeşil biberide ekleyip 5 dk da bu şekilde soteliyoruz.1 su bardağı sıcak su ve salçayı karıştırıp etlere ilave ediyoruz ve etler yumuşayıncaya kadar yaklaşık 10 dk kadar pişiriyoruz.Küp küp doğradığımız sebzeleride ekleyip 10 dk daha pişiriyoruz en son ince ince doğradığımız dereotunu ve baharatları ilave edip ocağı kapatıyoruz.Yağlı kağıttan 25cm uzunluğunda parçalar kesiyoruz ve rahat sarabilmek için fırça yardımıyla hafifçe ıslatıyoruz.İç malzememizden koyup sarıyoruz ve fırın tepsisine yerleştiriyoruz.Önceden ısıttığımız 180 derece fırında yaklaşık 20 dakika pişiriyoruz.Afiyet olsuuun...
Merhaba,
YanıtlaSilVerda hanım iadeyi ziyarete geldim.
Blogunuz hayırlı uğurlu olsun.
Sevgiler...
teşekkür ederim Dilek hanım sevgiler...:)
SilMerhabalar Verda Hanım...
YanıtlaSilDavete icabet etmek lazım...
Ben geldimmmm...
Hoşgeldiniz aramıza hayırlı olsun blogunuz...
Header'ınıza bayıldım çok şeker...
Sevgilerimle...
çok teşekkürler Emel hanım sevgiler:))
SilBENDE GELDİM DAVETİNİZE TEŞEKKÜRLER ELİNİZE SAĞLIK:)))
YanıtlaSil