7 Ağustos 2013 Çarşamba

GÜL TATLISI

Bayramda değişik tatlılar ikram etmek isteyenler için şık bir altenatif bu tatlı...







malzemeler
200 gr yumuşak margarin
3 çorba kaşığı yoğurt(kase yoğurt olacak)
yarım paket kabartma tozu
1 yumurtanın akı
1 kase ceviz
aldığı kadar un
şerbeti için:
4 su bardağı şeker
3,5 su bardağı su
1 çay kaşığı limon suyu

isteğe bağlı gıda boyası

Öncelikle şerbeti kaynatıp soğumaya bırakıyoruz.Ceviz hariç bütün malzemeleri yoğurup merdane yardımıyla açıyoruz ve çay bardağıyla yuvarlaklar çıkarıyoruz.3 veya isteğe bağlı 4 yuvarlak hamuru yan yana uçları birbirlerinin üzerine gelecek şekilde diziyoruz.İki tarafına da ceviz  koyup dürüyoruz ve ortasından kesip 2 adet gül elde ediyoruz.Fırında 180 derecede pişiriyoruz.Fırından çıkar çıkmaz soğuk şerbetle buluşturuyoruz.Afiyet olsuuun....

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder