21 Ekim 2013 Pazartesi

TAHİNLİ GÜL ÇÖREĞİ




malzemeler
1 su bardağı ılık süt
yarım su bardağı ılık su
1 paket ınstant maya
125gr oda sıcaklığında erimiş margarin
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı toz şeker
aldığı kadar un
1 su bardağı iri çekilmiş ceviz
tahin

Sütü,suyu ve margarini krema kıvamına gelinceye kadar elimizle yoğuruyoruz.İçine unu,mayayı,şeker ve tuzuda ilave edip yumuşak bir hamur elde ediyoruz.Bu hamuru 20 dk oda sıcaklığında dinlendiriyoruz.Dinlenen ve yeni yeni mayalanmaya başlayan hamurumuzu tezgahın üzerinde elimizle açıp büyük bir daire elde ediyoruz.Bu dairenin her yerine eşit gelecek şekilde tahini yayıyoruz.Cevizleride serpip
hamurun bir ucundan başlayarak sarıyoruz.Sardığımız hamuru 2 parmak eninde şeritler halinde kesiyoruz.Kestiğimiz tarafı yukarıya bakacak şekilde tepsiye sıralıyoruz.Üzerlerine yumurta sarısı sürüp susam serptikten sonra 20 dk kadar daha dinlendiriyoruz.Fırında 180-200 derecede pişirip sıcak servis yapıyoruz.Afiyet olsun...


12 yorum:

  1. Çörekler annemin favorileridir. Nasıl da güzel kabarmış, ellerinize sağlık, bu güzel tarif için teşekkürler:).

    YanıtlaSil
  2. Çöreğe kim hayır der:)
    Ellerinize sağlık
    Sevgiler:)

    YanıtlaSil
  3. harika görünüyor, eline sağlık.

    YanıtlaSil
  4. hmm nefis görünüyorlar ellerine saglik canim :)sevgiler♥

    YanıtlaSil
  5. çok severim..harika olmuş ellerine sağlık :)

    YanıtlaSil
  6. Görüntü iştah kabartıcı,ayrıca çokta sevdiğim bir lezzettir..Ellerinize sağlık,sevgiler:)

    YanıtlaSil