23 Ekim 2013 Çarşamba

SUSAMLI SİMİT

Ağızda dağılan nefis bir tat.Bu simiti soğuduktan sonra ağzı sıkı saklama kaplarına koyup buzlukta uzun süre muhafaza edebilir ve habersiz gelen misafirlerinize ikram edebilirsiniz,büyük kolaylık:))



malzemeler
125 gr margarin
2çorba kaşığı dolusu tereyağı
yarım su bardağından biraz az sıvıyağ
1 adet yumurta
aldığı kadar un
yarım paket kabartma tozu
tuz
1 tatlı kaşığı sirke

Bütün malzemeyi iyice karıştırıp yoğuruyoruz.Hazırladığımız hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elimizle ince uzun şeritler yapıyoruz.İki şeridi yan yana getirip birini diğerinin üzerinden atlata atlata yukarıdaki görüntüyü veriyoruz.Yağlı kağıt serilmiş tepsiye sıralayıp sadece yumurtanın beyazını sürüp susam serperek fırına veriyoruz.Afiyet olsun...


14 yorum:

  1. Bu da çok lezzetli görünüyor ellerine sağlık :)

    Sevgiler

    YanıtlaSil
  2. hııııımmm;) harika görünüyor ellerine sağlık.....hemen deneyeceğim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkür ederim,şimdiden afiyet olsun:)

      Sil
  3. İşte böyle buzlukta bekleyebilen gıdaları çok seviyorum.Genellikle evde atıştırmalık olur ama olmadığı zamanlarda olur.Bir de üstüne misafir geldi mi...işte tam da bu tarif o nokta can kurtarır.Elinize sağlık.Tam çayla yenilmelik:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bencede:)bir tatlı bir tuzlu iki çeşit buzlukta bulunmalı:)

      Sil
  4. Tam çay saati lezzeti olmuş,buzlukta saklanabilmeside çok güzel.ellerine sağlık..sevgiler.

    YanıtlaSil
  5. Merhabalar,ziyaretiniz icin cok tesekkür ederim,cok sevindim,tabiki ugrarim neden olmasin,nefis lezzetler,ellerinize saglik...Susamli simiti merak ettim dogrusu degisik bir tarif.

    YanıtlaSil
  6. ellerine saglik canim nefis gözüküyor bak bu iyi fikir buzlukta saklanma bu hic aklima gelmemisti paylasim icin tesekkürler canim sevgiler♥

    YanıtlaSil
  7. Nefis gorunuyorlar elinize saglik..canim istedi suan:)

    YanıtlaSil
  8. Çok lezzetli görünüyorlar, ellerinize sağlık...

    YanıtlaSil