11 Ekim 2013 Cuma

PATLICAN DOLMASI

Patlıcandan yapılan bütün yemekleri severim ama malesef yakında hormonluları çıkmaya başlar.Fırsatı kaçırmadan sezonun son organik patlıcanlarını değerlendirelim:)



1 kilo taze patlıcan
250 gr kıyma
yarım su bardağı bulgur
yarım çay bardağı pirinç
maydonoz
2 yemek kaşığı biber salçası
üzeri için domates dilimleri
karabiber,pulbiber
kimyon
fesleğen
1 çorba kaşığı margarin
yarım su bardağı sıvıyağ

Patlıcanları soymadan içlerini oyuyoruz ve tuzlu suya atıyoruz.İç malzemelerini iyice yoğuruyoruz ve oyduğumuz patlıcanların içine dolduruyoruz.Üzerlerine domates dilimleri kapattığımız dolmalarımızı kısık ateşte pişiriyoruz.Afiyet olsun....

6 yorum:

  1. tadını çok merak ettim en kısa zamanda yapmam gerek :)) elinize sağlık çok güzel görünüyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkür ederim umarım yaptığınızda beğenirsiniz:)sevgiler...

      Sil
  2. mımmm çok nefis görünüyor,bizim Adana dolmasından farklı olmuş..ellerinize sağlık..Artık sizi takipteyim,banada beklerim..sevgilerimle.www.nurlumutfakta.blogspot.com

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkür ederim:) ben sizi takip ediyordum zaten , hoşgeldiniz:)

      Sil
  3. muhhhhteşeeeemm :) Güzel blog takipteyim.. Ayrıca Bumerang ödülleri en uzman blog adayıyım sayfamı beğenip desteklersen çok sevinirim. link: http://bumerang.hurriyet.com.tr/bumerang-odulleri/43355.htm

    YanıtlaSil