13 Kasım 2013 Çarşamba

KARNIYARIK



Malzemeler
1 kg patlıcan
250 gr orta yağlı kıyma
1 adet kurusoğan
2,3 diş sarımsak
1 yemek kaşığı biber salçası
2 adet domatesin rendesi
kızartmak için sıvıyağ
karabiber,tuz

Patlıcanları alacalı soyup tuzlu suda bekletiyoruz.Sudan çıkarıp kuruladığımız patlıcanları kızgın yağda iyice kızartıyoruz ve pişireceğimiz yayvan bir tencereye alıp ortalarını açıyoruz.Diğer tarafta kıymayı kavurmaya başlıyoruz.Kıyma bıraktığı suyu çekmeye başladığında içerisine 1 adet kurusoğanı doğruyoruz ve beraber kavuruyoruz.Hazırladığımız içi patlıcanların ortasına güzelce dolduruyoruz(iç artarsa patlıcanların etrafına dökebilirsiniz).1 yemek kaşığı biber salçasını suyla açıyoruz ve patlıcanlara ilave ediyoruz.Domates püresini patlıcanların üzerine döküyoruz, sarımsakları da doğrayıp tencereye ilave edip kısık ateşte pişmeye bırakıyoruz.Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder