Gıda boyasına karşıyım bu yüzden ayva tatlısı yaparken de kullanmıyorum.Benim yaptığım ayva tatlısı orjinal renginde bu yüzden:)
5 adet küçük ekmek ayvası
10 yemek kaşığı tepeleme toz şeker
1 su bardağı kalın çekilmiş ceviz
1 su bardağı su
Ayvaları ikiye bölüp çekirdekli kısımlarını oyarak çıkarıyoruz.Yayvan bir tencereye ayvaları alıp içlerine tepeleme bir yemek kaşığı toz şeker koyuyoruz,bir su bardağı suyu ekleyip kaynamasını bekledikten sonra kısık ateşte pişiriyoruz.Ayvalar pişince servis tabağına alıyoruz ve ortalarını cevizle dolduruyoruz.İsteğe bağlı kaymak yada krem şanti ilede servis yapılabilir.Afiyet olsun...
ellerinize sağlık
YanıtlaSilAyvaya bayılırım eline sağlık :)
YanıtlaSilSana çılgınca gelebilir ama denemende fayda olabilir.Pancarın suyundan 1-2 kaşık atsana.Kıpkırmızı olur:))
YanıtlaSilaaa süpersin, hem de doğal:)mutlaka birdahaki sefere deneyeceğim çok teşekkürler bu bilgi için:)
SilMeyveli mayhoş lezzetlere bayılırım ellerine sağlık canım :)
YanıtlaSilbende bayılıyorum çok teşekkürler:)
Sil