5 Aralık 2013 Perşembe

DİLBER DUDAĞI



Malzemeler
125 gr margarin
yarım su bardağı sıvıyağ
1 çorba kaşığı tereyağı
1 adet yumurta
1 çorba kaşığı dolusu nişasta
yarım su bardağı pudra şekeri
kabartma tozu
un

1 su bardağı iri çekilmiş ceviz

şerbeti için;
3 su bardağı tozşeker
3 su bardağı su
1 dilim limon

Öncelikle şerbet kaynatılıp soğumaya bırakılır.Yağlar ve yumurta krema haline gelecek şekilde karıştırılır daha sonra diğer malzemeler ilave edilerek hamur iyice yoğurulur.Cevizden daha küçük parçalar koparılıp elde küçük yuvarlaklar açılır ortalarına ceviz koyulup poğaçadaki gibi kapatılır.Fırın tepsisine dizilen dilber dudakları 190 derecede kızarana kadar pişirilir.Fırından çıkar çıkmaz üzerlerine soğuk şerbet dökülür.Afiyet olsun...