Gül tatlısındaki gibi şekil verilen bir kurabiye ama içerisinde kabartma tozu olduğu için kabarıyor ve rüzgar gülü şeklini alıyor...
Gül tatlısında olduğu gibi 3 beze yapılarak elde açılır ve yandaki şekilde olduğu gibi kenarları üst üste gelecek şekilde konur ve dürülür.Daha sonra tam ortasından bir bıçak yardımı ile kesilir ve 2 adet kurabiye elde edilir.
Kurabiyeler tepsiye sıralanır ve fırında 165 derecede pişirilir.Soğuyan kurabiyelerin üzeri pudra şekeri ile süslenerek servis yapılır.Afiyet olsun....
malzemeler
1 paket margarin
1 yemek kaşığı dolusu tereyağı
yarım su bardağı sıvıyağ
1 adet yumurta
1 çay kaşığı kabartma tozu
aldığı kadar un
vanilya
Oda sıcaklığında eriyen margarin ,tereyağı ve diğer malzemeler hepbirlikte yoğurulur ve bu hamur 5 dk dinlendirilir.
Gül tatlısında olduğu gibi 3 beze yapılarak elde açılır ve yandaki şekilde olduğu gibi kenarları üst üste gelecek şekilde konur ve dürülür.Daha sonra tam ortasından bir bıçak yardımı ile kesilir ve 2 adet kurabiye elde edilir.
Kurabiyeler tepsiye sıralanır ve fırında 165 derecede pişirilir.Soğuyan kurabiyelerin üzeri pudra şekeri ile süslenerek servis yapılır.Afiyet olsun....