Geçenlerde verdiğim fırında köfte tarifinin tavuk versiyonu sizlerle:)
malzemeler
800-900 gr civarında 1 paket tavuk baget
4 adet patates
1 adet kuru soğan
domates,biber
tuz,karabiber
1 tatlı kaşığı salça
üzeri için sos:
1 yemek kaşığı süzme yoğurt,tuz
1 tatlı kaşığı salça
Bir paket tavuğu yıkayıp düdüklüye alıyoruz,yeteri kadar su ve kabuklarını soyduğumuz bir baş bütün soğanı,karabiber ve tuzu ekleyip ocağın altını yakıyoruz.Düdüklünün havası çıktıktan sonra 10-15 dk pişirmek yeterli.Pişen tavuklarımızı borcam yada fırın tepsisine sıralıyoruz.Boşta kalan yerlere dilimlediğimiz patatesleri yerleştiriyoruz,bir su bardağı tavuk suyunu 1 tatlı kaşığı salçayla karıştırıp üzerlerine döküyoruz.En üstüne sıvıyağ gezdirip fırında patatesler yumuşayıncaya kadar pişiriyoruz.Patatesler yumuşayınca 1 yemek kaşığı süzme yoğurt,tuz ve salça ile hazırladığımız sosu tavukların üzerine gezdiriyoruz,biber ve domateslerle süsleyip tekrar fırına veriyoruz.Sos kızarana dek pişiriyoruz.Dikkat edin sos hızlı kızarıyor,fırının başında beklemenizde fayda var.Afiyet olsun...