29 Ekim 2013 Salı

KIYMALI POĞAÇA ve TUZLU BURGU

Aynı hamurdan çıkan iki çeşit lezzet...Mavi tabaklarımla yeni açan mavi menekşemi kombinledim:)


malzemeler
250 gr margarin
1 su bardağı sıvıyağ
3 yemek kaşığı dolusu süzme yoğurt
yarım çay bardağı su
1 paket kabartma tozu
tuz

içi için: 
150 gr kavrulmuş kıyma
1 adet yumurta
maydonoz

üzeri için:
2 yumurta sarısı
susam

Bütün malzemelerimizi karıştırıp iyice yoğuruyoruz ve hamurumuzu 10 dk dinlenmeye bırakıyoruz. Kavurduğumuz kıymamızın içine 1 adet yumurta kırıyoruz ve karıştırarak pişiriyoruz en son doğradığımız maydonozlarıda ekliyoruz(yumurta hem lezzet verir hemde kıymanın dağılmamasını sağlar).Hamurumuzdan cevizden daha büyük parçalar koparıp yuvarlıyoruz ve elimizle açıp iç harcını koyduktan sonra kapatıyoruz, yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine sıralayıp üzerine yumurta sarısı sürüyoruz,susam serpip185 derecede pişiriyoruz.


Ben bu hamurdan tuzlu burgular yapmayı çok seviyorum.Üstelik bir defada iki çeşit pasta hazır:)


 Aynı hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp tezgahta iki elimizle yuvarlayarak ince uzun şeritler oluşturuyoruz.Tam şeritlerin orta kısmından tutup birbiri üzerinden atlatarak burgularımızı elde ediyoruz.
Afiyet olsun...

3 yorum:

  1. elıne sağlık kıymalıda guzel olmustur

    YanıtlaSil
  2. merhba harıka gorunuyor ellerınıze saglık..bende ızlmedeyım...sevgıler zeynep

    YanıtlaSil